top of page

estimulació musical

 

 

 

Com tots sabeu, durant la gestació, un dels primers òrgans que es desenvolupa és l'oïda i per això quan l'infant neix està totalment preparat per començar a rebre estímuls musicals del l'entorn que l'envolta. Així doncs,  els batecs del cor de la mare esdevindran els primers elements que composaran la seva primera peça musical.

 

 

La capacitat innata que mostren els infants en les primeres etapes del seu desenvolupament per explorar i assimilar la música fa que aquesta esdevingui un mitjà per treballar l'adquisició del llenguatge, afavoreix el desenvolupament de la sensibilitat auditiva, potencia les relacions socials i les habilitats comunicatives i permet desenvolupar l'atenció i la memòria. 

 

 

La música doncs, és un element que està present en els infants des de que comencen a formar-se i per això és una de les disciplines que més els agrada i els il·lusiona. Gràcies a la música podem crear un espai lúdic i terapèutic que ens permeti gaudir de la relació amb la família i on es pugui explorar i enfortir els vincles afectius entre mares, papes i fills/es. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A qui va dirigit?

A infants d'1 a 3 anys.

Aquests tallers estan pensats per gaudir en família, per tant, els infants hauran de venir acompanyats d'un adult. Per continuar amb les mesures COVID aquest curs només podrà participar un sol acompanyant.

Quins dies es fa el curs?

 

Oferim dues opcions:

 

Dimarts de 17:30 a 18:30h 

Dijous de 17:30 a 18:30h

Mensualitat/preu del curs

40 euros/mes

Tallertista/ contacte

Gemma Aguiló.

Email i telèfon: 651.16.40.00 (whatsapp o telf disponible per rebre trucades de 17 a 20h). 

gaguilotarre@gmail.com

Quins beneficis té?

 

L'estimulació musical permet...

 

  • Potenciar el desenvolupament integral de l'infant (a nivell cognitiu, social, psicomotriu i emocional). 

  • Afavorir l'adquisició del llenguatge i ampliar el vocabulari. 

  • Estimular l'atenció i la concentració. 

  • Enfortir les vincles afectius entre pares i fills. 

  • Potenciar les capacitats d'observació i discriminació. 

  • Treballar la motricitat fina i grossa. 

  • Potenciar les relacions socials amb la resta de famílies i infants. 

  • Desenvolupar la capacitat per expressar-se i comunicar-se. 

  • Capbussar-se musicalment en la cultura i les tradicions pròpies i interculturals.

  • Reforçar la confiança i la seguretat emocional dels infants.

 

Quin tipus d'activitats es realitzen?

 

Les sessions seguiran sempre un mateix patró, amb una cançó de benvinguda i una altra de comiat. En aquest moment ens acompanyarà una titella, que de ben segur, els infants s'hi familiaritzaran. Aquest fet dona seguretat als nens i nenes, ja que els situa en el temps i podran preveure el que passarà més tard.

 

Per a treballar les diferents cançons ens ajudarem amb materials que reforcin el missatge, com per exemple amb titelles, bombolles de sabó, mocadors, instruments i d'altres objectes, alguns de creació pròpia.

 

Durant la sessió reservarem un espai per a moure el cos i dansar amb diferents estils musicals (reggae, clàssic, rock&roll, jazz...). Es donarà espai per a que els infants manipulin instruments lliurement i alguna vegada guiats, tot seguint el ritme.

 

Combinarem espais moguts, amb espais de calma, cantarem cançons, algunes populars i que passen de generació en generació i d'altres extretes de músics actuals i fins i tot de creació pròpia. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page